Wednesday, December 29, 2010

susah lah!

Situasi I
Adik sedang khusyu' membelek-belek video lab anatomi, tiba-tiba datang seorang kakak.

kakak : oh. korang belajar anatomi satu badan? padahal nak jadi doktor gigi. akak dulu belajar anatomi kepala dan leher je.

adik : ye lah akak. susah lah belajar satu badan. banyak sangat nak kena ingat. akhirnya nanti bukannya ke mana pun. exam kitorang susah..

kakak : korang punya exam ada negative-marking ke? maksudnya, bila jawab soalan MCQ kalau salah nanti kena tolak markah.


adik : takde pulak negative-marking. kadang-kadang Duktur rajin bagi markah bonus lagi, ada lah.


**jom review. otot yang ditanda angka 7, apakah namanya?



Situasi  II

adik : cuak lah nak exam, ada ke patut jamiah bagi cuma setengah jam, untuk buat complete denture bahagian mandible.


kakak : hah? okey sangat lah tu. dulu kitorang kena buat complete denture untuk bahagian mandible dan maxillary dalam masa setengah jam, tau!

**complete denture ? tengok video di bawah :




***


-kita ini suka sangat merungut dengan kesusahan. tengok dan belajar perhati kesusahan yang lebih susah pada orang lain, baru fikir layak/tak layak asyik nak mengadu susah.

*insaf.

7 comments:

uknowwhoiam said...

terbaik lah contoh tuh. kah3

idontknowwhoyouare said...

to uknowwhoiam:
terima kasih.sekadar berkongsi cerita dan pengajaran.

dentist-to-be said...

salam..
ni pelajar dentist u mane ea??
hehe

shena said...

memang blog ni sangat hidop di hari exam!
>dentist to be ; jordan university of science and technology.u can google it*tagline spe ntah.hek3

dentist-to-be said...

JUST ke??
gudlark ea??
kite tanta U.. mesir...
kawan kite ramai kat sane..
dak first year...

eida said...

ni blog dentist second year (2010-2011) JUST ke?

Admin said...

to eida:
aiyai, cik eida.

blog kami&gigi ini adalah atas usahasama pelajar pergigian batch kami yang sedang berada di Tahun 2.

doakan kami dapat mencipta antitahigigi.com soon!