Wednesday, March 24, 2010

weh, jom berangan

jom kita berangan sebentar.

apa keadaan diri kita 3 tahun lagi?
petah bercakap arab?
segak berkot putih lengkap dengan sarung tangan?
berdiri poyo poyo di hadapan markas sihi?

jom kita berangan jauh lagi!


markas sihi - bahagian tibb asnan.


ini kawasan bakal tempat praktikal anda.


sinki ajaib milik bakal bakal dentistt :)


nanti dapat kerusi dentist ni sorang satu.
tapi bukan hak milik anda seorang lah.
 
ada jadual2 yang ditetapkan.
contohnya,
pagi : 5th year clinic, 4th year kelas
ptg : 4th year, clinic, 5th year kelas.

kot.
 
 
sedang bancuh acuan utk membentuk gigi pesakit, langkah pertama untuk membuat gigi palsu.

acuan terdapat dalam pelbagai perisa, stoberi pon ade!

:)

jika bernasib baik, dapat lah rakan sebelah compartment yang baik2 dan cun2. 


kanak2 praktikal yang lain.


lepas dah buat model gigi pesakit. model itu di berikan kepada para technician utk di buat gigi palsu! 
 
-ni section pembuatan gigi-


bersyukur la korang jadi dentist, bukan technician yang buat2 gigi nih.
setiap hari buatkan gigi untuk orang,
sangat -_-'

tabek spring atas kesabaran mereka :)


pesanan penting dari akak senior :
 
1. JANGAN MALAS BELAJAR BAHASA ARAB.
2. collect gigi dari sekarang! nanti gune untuk 3rd year!
3. first year dentist yang sangat relax WAJIB dipenuhi dengan bende2 bermanfaat; contoh kelas quran. sebab masok second year, dah sangat busy ok.
4. rajin2 la buat network dengan kawan2 arab.

:)

sekian pededahan awal.


selamat bergigi!

semoga memberi semangat kepada bakal2 pencabut gigi sekalian 

salam

7 comments:

Anonymous said...

menariknyee dentistry nih

nur

ara said...

uuuu..penaik smgat sgguh!

kegirangan said...
This comment has been removed by the author.
W M Najib said...

teruja aku!

furqon said...

aku da buat gigi da pn kat situ..haha..

*zafirah,,sharina* said...

eeeeee,,suke-suke!

ieyNa haiMy said...

salam~
wah! cntiknye lab gigians di irbid yer..sye pre-dental student di Al-Azhar,Cairo...insyaAllah naik thn 1 tahun depan..pray 4 me =)